FØLG OSS      

Nytt medlem: Digital Dijkstra

Vårt aller nyeste medlem heter Xander Dijkstra er innflytter i dobbelt forstand. Ikke bare er han innflytter til Verdal, men han er også innflytter til Norge. Og han er begeistret for den nettverksverdien som han har møtt her på Innherred.

- Unik raushet
- Jeg har aldri sett noe lignende i Nederland, det er veldig fint, utbryter 24-åringen mens han illustrerer en klynge med hendene sine og viser til Verdal Næringsforum og det fellesskapet han har fått øye på i det inntrønderske næringslivet. Som nykommer har han tatt kontakt med flere aktører på Innherred, og opplever en stor grad av raushet, hjelpsomhet og velvilje. Spør han om råd, får han det,  eller tips om andre som kan bistå.

Han beskriver samtidig en overraskelse over mengden bedrifter som opererer i Verdal og på industriparken.
- Verdal er så lite, men det er utrolig mange spennende bedrifter her, sier han

Digital Djikstra
På så godt som flytende norsk forteller den unge innflytteren om bedriften Digital Djikstra, som spesialiserer seg på digital markedsføring.
- Jeg lager digitale annonser på nett, Facebookannonser, Googleannonser, søkeoptimalisering og slike ting.

Han opprettet først selskapet i Nederland for to år siden, og så at det er et marked for det han kan tilby. På besøk i Verdal i februar tok han en ringerunde blant næringslivsaktørene her, og så konturene av det samme markedet på konas heimplass. Dermed bestemte de at hun skulle bli heimflytter og han innflytter til Verdal.  
- Det var en skikkelig lang tur. 16. mai pakka vi hele livet på en tilhenger og kjørte bil fra Nederland og hit. Det tok 34 timer, så da var det godt å komme frem. Og vi kom direkte til 17. mai, så det var en fin start på livet her, forteller gründeren, som altså er gift med Lea Engesvik fra Verdal.

Har jobba på Stiklestad
Det er imidlertid ikke 24-åringens første møte med Verdal. Som student i International Business Managment jobbet han i utveksling på Stiklestad i seks måneder. 

Når han nå har kommet seg til Verdal for å etablere både bedrift og familie, er han klar til å kontakte lokale bedrifter.
- Jeg ser definitivt at det er et behov for mine tjenester på Innherred. Det finnes en og annen som opererer med lignende tjenester, men for det første er konkurranse bare sunt, og for de andre er det forskjeller på det vi kan tilby.

Fokus på de små, lokale
Selv ønsker han å fokusere på mindre, lokale bedrifter, hvor han kommer tett på menneskene og selskapene. Nå leter det unge paret etter passende leilighet til leie i Verdal, og ambisjonene er store for fremtiden.

- Først vil jeg etablere meg her i Verdal, og så vil jeg utvide til nasjonalt. I tillegg har jeg fortsatt firmaet mitt i Nederland, smiler han.

Vi ønsker ham lykke til
 

Les mer